Kunsten å hvile seg etter skade
Det å pådra seg en ødeleggende skade er for mange atleter deres verste mareritt, men om ulykken først er ute er det viktig at man vet hvordan man skal ta hånd om problemet på best mulig vis. Først og fremst er det viktig at man ikke legger for mye unødvendig press på det skadede området, i og med at dette kan føre til at skaden blir verre med tiden. På en annen side er det også viktig at man ikke forsømmer området fullstendig. Det å finne denne balansen kan være krevende, men det vil komme til å lønne seg.
Hold muskelen ved like
Dersom ulykken først har vært ute er man gjerne fristet til å gjøre hva enn det måtte være for at man skal kunne komme seg tilbake på banen igjen så snart som mulig, men dette er ikke alltid klokt, i og med at unødig press kan forverre hele situasjonen. Det er derfor bedre at man begynner sakte, og heller tøyer muskelen rolig innenfor smertegrensen i løpet av de første ukene. På dette viset slapper man av, samtidig som muskelen holdes ved like. Tøying og annen rolig restitusjon kan være kjedelig i lengden, så kombiner det gjerne med underholdning som videoslots eller TV.
Vedlikehold kroppen
Om man først har havnet på sidelinjen er det fort gjort at man begynner å bekymre seg i stor grad over det faktum at kroppen kan komme til å stagnere nå som man ikke kan trene som man ellers har gjort. Dette kan selvsagt virke skremmende, men det finnes botemidler man kan ta i bruk mens man hviler. Det er viktig å huske at man kan holde spesifikke muskler ved like til tross for at et område er skadet. Ta gjerne del i øvelser hvor man trener spesielle områder, for eksempel håndledd, biceps, triceps, eller et hvilket som helst annet skadefritt område.